A KÉK FÉNYről

Kétségtelenül sokat romlott a kék fény megítélése az elmúlt években. De mi is pontosan a kék fény, és miért jobb védeni tőle a szemünket?

A kék fény FORRÁSAI

A kék fény nagy energiájú látható fény, mind természetes, mind mesterséges forrásokban találkozunk vele mindennap. A szemünket érő legnagyobb terhelésért azonban a telefonunk és számítógépünk a felelős.
Ezért fokozottan ajánljuk szemüvegeinket irodai dolgozóknak, kreatív tartalomkészítőknek, laptopon tanulóknak, a közösségi médiát egész nap görgetőknek és gamereknek.

DIGITÁLIS ESZKÖZÖK

A mobilok, tabletek és laptopok képernyői apró LED izzókból állnak, amelyek folyamatosan mesterséges kék fényt árasztanak magukból.

MESTERSÉGES VILÁGÍTÁSOK

A LED és a fluoreszkáló világítás gyakori megoldás az irodákban és más munkahelyeken, jelenős HEV fény kibocsátó.

NAP

A kék fény nagy része, amit elnyelünk, a napból származik. Ez a „nagy energiájú látható” (HEV) fény színezi az eget kékre.

A kék fény és hatásai

Az emberi szemet elérő és oda behatoló fény a 380 és 780 nm közötti hullámhosszba tartozó látható fényre, valamint az ultraibolya (UV-fény) és az infravörös tartományt (IR-fény) felölelő nem látható fényre oszlik el.

Ma már közismert, hogy az UV-fény káros lehet a biológiai szövetre, például a bőrre vagy a szemre. Ezért védekezünk a nap ellen napvédő krémek, vagy napszemüvegek használatával.

Amit már kevesebben tudnak, hogy a skálán az UV után található „látható kék fény” szintén károsíthatja a szemet. Bár a kék fény kisebb energiájú az ultraibolyánál, szinte teljes mértékben szűrés nélkül halad át a szemen, eljutva a retinához. Ehhez képest az ultraibolya fényt a szem elülső része szinte teljes egészében elnyeli, és jelentősen kevesebb mint 5% jut el a retináig.

A 380 és 500 nm közötti tartományban levő fényt nagy energiájú látható (HEV) kék fénynek nevezzük. A 380 és 440 nm közötti hullámtartományban levő kék fény különösen káros hatású, és valószínűsíthetően a retinában a nagy energiájú beeső fény által okozott kár, a fotoretinitisz egyik oka.

Monitor előtt dolgozol, vagy csak sok időt töltesz online? Tapasztaltad már, hogy nap végére a szemed elfárad, bevörösödik, kiszárad, esetleg fáj a fejed? Ezesetben jó eséllyel Neked is a képernyőkből sugárzó káros tartományba eső kék fény okozza ezeket a problémákat, az úgynevezett Számítógépes Látás Szindróma tüneteit tapasztalod.

A Számítógépes Látás Szindróma (Compuer Vision Syndrome = CVS) tünetei az alábbiak: Szemvörösség, Szemégés, Szemszárazság, Homályos látás, Látás romlás, Fejfájás, Fejzúgás, Dekoncentráció, Alvási nehézségek

A kék fény nemcsak közvetlenül károsítja a szemet, hanem negatívan befolyásolja az agy melatonin termelését is. A melatonin hormon a normál alvásciklusunkkat szabályozza mely, így nem lesz optimális, ami alvási nehézségekhez, alvászavarhoz is vezethet.

FEJFÁJÁS

SZEMFÁRADTSÁG

ÁLMATLANSÁG

LÁTÁSKÁROSODÁS

Védelem nélkül

A technológia korszakában körülvesznek minket a képernyők, naponta átlagosan 8 órát töltünk digitális eszközök előtt. Ezek nagy energiájú kék fényt bocsátanak ki, amit a szemünk sok esetben nem képes tolerálni. A védelem nélküli rendszeres túlterhelés hosszútávon látásromlással járhat, rövid távon pedig egyéntől függően a következő tünetek jelentkezhetnek.
Szemvörösség, Szemszárazság
Álmatlanság, Alvászavarok
Testi & Szellemi
Fáradékonyság
Fejfájás,
Migrén

aggodalmak

Folyamatosan és egyre intenzívebben tesszük ki magunkat a fény kék hullámhosszú tartománynak, ami új kihívások elé állít mindannyiunkat.

Ez a megnövekedett terhelés a szem megerőltetésével jár, sokaknál szemszárazságot, fejfájást és alvászavarokat okoz.

A megoldás

A kékfény-szűrő szemüvegek mára a világ minden táján elterjedtek, bizonyítva hatékonyságukat.

A Blue Balance szemüvegeit Neked találtuk ki, ha nem csak a szemeid védelme fontos számodra, de a stílusos megjelenés is, hiszen a csúcstechnológiát ötvöztük a legdivatosabb formákkal.

szem egészség

Blue Balance KÉKFÉNY SZŰRÉSSEL

Az alvásminőség javításától a munka közbeni fókusz maximalizálásáig a kékfény szűrő szemüvegek előnyeit számos területen tapasztalhatod, drasztikusan képesek javítani az életminőséget.

Lassabb Szemfáradás
Jobb közérzet
Vonzó megjelenés
Nyugodt és pihentető alvás

LÁTÁSOD VÉDELEME

Nem látjuk a jövőt, de úgy fest csak egyre többet leszünk képernyők előtt. Tegyél a szemeid épségéért még időben

JOBB KÖZÉRZET

A szemeid védelme által egészségesebb érzeted és szebb megjelenésed lesz, amivel együtt jár a magabiztosság is

MINŐSÉGI ALVÁS

A melatonin alváshormon termelődését gátló kékfény kiszűrésével könnyebb az elalvás és pihentebb az ébredés

KIPIHENTEBB SZEMEK

A vonzó megjelenésért és magabiztosságért

KEVESEBB FEJFÁJÁS

Nem kell hozzászoknod a nap végi éles fájdalomhoz

KITARTÓBB KONCENTRÁCIÓ

Kevesebb energiával jobb teljesítmény a munkád során

KEVESEBB SZEMSZÁRAZSÁG /-ÉGÉS

Elkerülheted a szem fáradásának kellemetlen tüneteit

GYORS ÉS OLCSÓ SZÁLLÍTÁS

A rendeléseket 2-3 munkanapon belül kiszállítjuk házhoz, vagy csomagpontra

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

A rendeléseket Magyarországról szolgáljuk ki, magyar ügyfélszolgálati támogatással

PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA

30 napig nyugodtan meggondolhatod magad és visszautaljuk rendelésed összegét